O nama

Trattoria Castello

Pored fritaje, istarskog pršuta, domaće tjestenine, prvoklasne ribe, tartufa, divljih šparoga kod nas možete guštati u okusima starinskih kolača poput kroštula i fritula. Restoran rustikalnog dizajna, poput škrinjice, čuva duh nekih prošlih vremena. Pogodan je za obiteljska druženja. Ima terasu koja je krošnjama drveća skrivena od pogleda prolaznika kao i parking. Trattoria je udaljena samo stotinjak metara od starog kamenog kaštela Grimani. Svetvinčentski Grimani, najsačuvaniji je kaštel na poluotoku i najveća svetvinčenska građevina koja je već stoljećima simbol mjesta i odredište, nekad davno, vojnika, gostiju vlastele, putopisaca i trgovaca, a danas znatiželjnih prolaznika i turista.

Master Chef

Korina Sergo, kuharica s dugogodišnjim iskustvom, ujedno je i vlasnica ovog autohtonog restorana. Sve istarske specijalitete sprema prema starim recepturama, koristeći samo najbolje od onoga što Istra nudi, namirnice s kojima smo svi mi koji ovdje živimo, odrasli. Korini je ovo treći uspješan restoran koji sama vodi. Prvi je puležanima i istrijanima, dobro poznati Restoran Ribarska koliba koji je dugo godina bio simbol dobre hrane i uljudnog osoblja. Nakon toga, preuzima nekadašnji restoran, koji pod njezinim vodstvom postaje pizzeria i spaghetteria. Trattoria Castello pod njezinom je “kuhačom” od 2015. godine. Od tada dobiva same pohvale i preporuke zadovoljnih gostiju, što je vidljivo i na recenzijama na servisu Trip Advisor. Ispod smo citirali samo neke.

Što drugi kažu o nama

Zanimljivo

Već šest godina za redom u Svetvinčentu se održava Srednjovjekovni festival tijekom kojeg posjetitelji imaju priliku vidjeti streličare i borbe bodežima, svjedočiti gađanjima opsadnim spravama, pogledati srednjovjekovne sprave za mučenje, isprobati vještine baratanja sjekirama i kopljima te niz drugih zanimljivosti. Festival prati i srednjovjekovni sajam te prikaz autentičnih starih zanata kao što su kovačke i stolarske vještine. Posjetitelji mogu napraviti i autentičnu srednjovjekovnu frizuru, upoznati povijesne plesove, pogledati ulične zabavljače provozati se vrtuljkom.

Menu

Zatvoreno zbog preseljenja